Najbolji napitak za vredne studente: šolja crnog Stassen čaja povećava koncentraciju i smanjuje umor

Japanski naučnici ističu da pijenje crnog čaja sprečava demenciju i vrednim studentima donosi više koncentracije.

Pijenje crnog čaja bogatog antioksidansima i flavonoidima povećava elastičnost krvnih sudova, što dovodi do njihovog boljeg rada, a samim tim i boljeg krvotoka.

Kofein u crnom čaju deluje na koru velikog mozga, omogućavajući lakše učenje, pamćenje, komunikaciju.

Samo dve šoljice Stassen čaja dnevno su dovoljne da vas sačuvaju od zaboravnosti i smanje rizik od demencije za čak 60 odsto.

Najveća razlika između crnog i zelenog čaja je u količini kofeina koje poseduju. Zbog duže fermentacije u crnom čaju je više ovog sastojka, zbog čega se mnogi odlučuju da ga konzumiraju umesto kafe, u kojoj je dvostruko više kofeina. Kofein u crnom čaju je finiji i deluje na koru velikog mozga doprinoseći da bolje shvatamo stvari i brže povezujemo misli.

Na taj način lakše se uči, pamti i komunicira. Istovremeno crni čaj krepi, smanjuje osećaj umora i pospanost. Utiče i na bolji rad mišića i rerflekse, zbog čega pogoduje sportistima i osobama kojima su važne brze reakcije.

Efekat delovanja crnog čaja se veoma brzo ispoljava u stresnim situacijama i čini nivo kortizola i lični doživljaj stresa znatno manjim. Na osnovu dobijenih rezultata stručnjaci su ustanovili da crni čaj ne može da spreči stres, ali pomaže da se takva osoba od stresa što pre oporavi.

Zbog zavidnih količina flavonoida, polifenola, tanina i fluora, samo dve šoljice Stassen  čaja dnevno su dovoljne da vas sačuvaju od zaboravnosti i poboljšaju koncentraciju i pamćenje.

 

Podelite: