Stassen čaj Vanilla Rooibos

396,00 RSD

Šifra proizvoda: VRCT1.5X25PE Kategorije: ,

Opis

Slatkog, primamljivog ukusa vanile, ovaj čaj od crvenog afričkog žbuna je umirujuć i sladak. Blagi orašasti i sladak ukus rooibosa savršeno je uklopljen sa mirisom vanile. Bez kofeina, bogat antioksidantima, takođe poznat kao crveni čaj.

Svoju izuzetnu lekovitost rooibos čaj ima zahvaljujući prisustvu veoma retkih antioksidanasa: notofangina i aspalatina.

Crveni afrički grm obiluje mineralima poput gvožđa, kalcijuma, bakra, kalijuma, mangana, magnezijuma, cinka i fluora.

Izuzetan za imunitet pri čemu ne sadrži kofein, prava je zamena za mnoga popularna energetska pića.

Crveni čaj rooibos stoji rame uz rame sa zelenim čajem po svojoj efikasnosti. Kako ima i antimutogena svojstva, ovaj blagotvorni čaj sprečava oštećenja naših stanica i njihove mutacije, koje mogu uzrokovati i najteža oboljenja.

Izuzetan je za lečenje alergija, naročito kod alergije na hranu, kod astme, kožnih osipa i ekcema i alergije na polen. Preporučuje se i za snižavanje masnoće u krvi, triglicerida, drži pod kontrolom hipoglikemiju, te se preporučuje i kao čaj za dijabetičare.

Rooibos čaj jača imunitet, odlična je dodatna terapija u borbi protiv virusa i bakterija, naročito sa dolaskom jeseni i hladnijeg vremena, kada haraju grip i sezonske prehlade.

Uspešno otklanja nervozu i obolele oslobađa od nagomilanog stresa.

Afrički grm, takođe i usporava starenje kože.
Oboleli od šećerne bolesti svakako treba da piju rooibos čaj jer sadrži redak antioksidans – aspalatin, koji će pomoći apsorbciju glukoze, izlučivanje insulina i smanjiće insulinsku rezistenciju. Jednom rečju, držaće dijabetes pod kontrolom i neće dozvoliti nagle skokove i padove šećera u krvi.

Jedna studija iz 2011. godine dokazala je da crveni afrički grm smanjuje opasnosti i rizike od bolesti srca i najtežih bolesti zahvaljujući brojnim polifenolima.

Čaj od rooibosa povoljno utiče i na mozak i usporava nastanak staračke demencije poznatije kao Alchajmerova bolest.

Pojačava koncentraciju, pažnju kao i kognitivne sposobnosti.

Dodatne informacije

Težina 37.5 g
Dimenzije 62 × 70 × 142 mm
Barkod

4791003764902