Stassen Jasmin zeleni čaj

396,00 RSD

Šifra proizvoda: GTJA1.5X25PE Kategorija: Oznake: , , ,

Opis

Stassen Cejlonski zeleni čaj sa aromom jasmina je najpopularniji čaj među ljubiteljima čaja i najprodavaniji Stassen čaj na svetu. Aromatični dodatak prijatnih mirisnih nota jasmina poboljšava okrepljujuće iskustvo zelenog čaja. Aroma jasmina je poznata po tome da ublažavaju napetost i doprinosi opuštanju. Zahvaljujući visokoj koncentraciji antioksidanasa i polifnola, ovaj čaj poseduje mnoge terapeutske vrednosti, a cvetni miris jasmina pomešan sa zelenim čajem daje delikatan i osvežavajući ukus.

 • 100% čist Cejlonski zeleni čaj sa aromom jasmina
 • Svež, ručno bran
 • Jedinstvenog porekla
 • 25 kesica čaja

 

10 prednosti jasmin zelenog čaja i zašto ga treba piti svakodnevno?

 

Jasmin je cvetna biljka koje se može naći u tropskim krajevima. Kada se pomeša sa zelenim čajem postaje čarobni eliksir. Osim što je ukusan, jasmin zeleni čaj je takođe neverovatno koristan. S obzirom na mnogobrojne zravstvene prednosti koje poseduje,  nije ni čudo da je i sam jasmin naveden kao “dar od Boga”.

 1. Bori se protiv bakterija

Ne samo da je dobar u borbi protiv loših bakterija, on takođe pomaže našem telu da formira dobre bakterije koje pomažu kod varenja.

 1. Gubitak težine

Zeleni čaj sadrži katehine, koji sagorevaju masti i na taj način pomažu mršavljenju. Ubrzavajući metabolizam, omogućava se brže topljenje masti. Nedavno istraživanje pokazalo je da ljudi koji piju jasmin zeleni čaj gube na težini brže od onih koji to ne čine.

 1. Aromaterapija

Jasmin ima lekovita svojstva i zato je veoma delotvoran oblik aromaterapije. Istraživanje objavljeno u časopisu “European Journal of Applied Psychology” otkrilo je da samo udisanje jasmina može smanjiti broj otkucaja srca, kao i da jasmin ima sedativno dejstvo, istovremeno delujući i na aktivnost nerava i na raspoloženje.

 1. Prevencija raka

Zeleni čaj je bogat antioksidansima, što znači da može smanjiti rizik od razvoja ćelija raka. To je zato što antioksidansi napadaju slobodne radikale koji nastaju u telu, a koji su povezani sa uzrokom raka.

 1. Protiv starenja

Slobodni radikali takođe deluju na zdravlje i revitalizaciju kože. Još jedna prednost antioksidanata u zelenom čaju jeste da usporavaju proces starenja.

Jasmin zeleni čaj je izuzetno bogat antioksidansima, a bori se protiv slobodnih radikala nastalih u telu. Slobodni radikali su štetni na mnogo načina, jedan od njih je i da ubrzavaju proces starenja. Smanjenjem slobodnih radikala u telu, usporava se proces starenja kao i razvoj štetnih ćelija raka.

 1. Reguliše cirkulaciju

Dokazano je da je jasmin zeleni čaj vrlo koristan za poboljšanje cirkulacije krvi. Kao takav, pomaže u sprečavanju nekih medicinskih stanja, kao što su zakrčene arterije, tromboza, oštećenja mozga i stvaranje krvnih ugrušaka.

 1. Zdravlje srca

Jasmin zeleni čaj je poznat po tome što smanjuje nivo lošeg holesterola i loših masti u telu. Osim toga, sprečava stvaranje lošeg holesterola, što doprinosi sprečavanju bolesti srca i nastanka moždanog udara.

 1. Borba protiv stresa

Tokom istorije jasmin zeleni čaj je korišćen za ublažavanje stresa i kao antidepresiv, zahvaljujući  navedenim terapijskim svojstvima.

 1. Prevencija prehlade

Antivirusna i antibakterijska svojstva otkrivena u jasmin zelenom čaju pomažu u sprečavanju prehlade i gripa. Konzumiranje ovog čaja kod obolelih takođe pomaže da se ubrza oporavak.

 1. Prevencija inflamatornog oboljenja creva

IBD je medicinsko stanje koje uključuje nadimanje i bol u debelom crevu. Studije su pokazale da jasmin zeleni čaj zaista može pomoći da se smanje ovi simptomi kod dve vrste IBD, kao i kod Kronove bolesti.

Dodatne informacije

Težina 37.5 g
Dimenzije 62 × 70 × 142 mm
Barkod

4791003161527